Klippers Barber Kellék és Kiegészítő

mizutani ollók

a legjobb kézműves olló

Mizutani - szenvedélyünk története

Egy Mizutani olló választásával kivételes minőséget és funkcionalitást tudhatsz a kezedben. A Mizutani büszkén néz vissza az évtizedes hagyományokra és szenvedélyre.

Légy inspirált – légy kreatív

„A művészeknek inspirációra van szükségük, hogy műalkotást hozzanak létre.
A Mizutani képes kihozni a kreatív művészek tehetségeit és potenciálját, és támogatást nyújt nekik. Reméljük, hogy MI is kreatívak leszünk.

- MIZUTANI JAPAN -

Minőségi, kézzel készített hajvágó ollók

egyenesen Japánból

Úttörő technológia

Mizutani termékek

Mizutani történelem

Úttörő technológia

A Mizutani szívügye a tervezés optimalizálása és az új technológiák keresése a kiváló minőségű olló megalkotása érdekében. Hirokazu Mizutaninak így sikerült egy úttörő nanotechnológiát alkalmaznia, amely forradalmasította az ollópiacot.

„Amikor 2011-ben kaptunk egy jelölés nélküli ollót a Mizutanitól, hogy „inkognitóban” tesztelhessük a német piacon, belsőleg az Erlkönig nevet adtuk neki” – így magyarázza Edina és Michael Peterli, a Mizutani Europe munkatársa ennek a hihetetlen projekt a kezdetét a Mizutani Japannal közösen. Azóta számos Japánból származó ollómodellt kifejezetten az európai piacra gyártanak a különböző vágási technikák miatt.

Ezért elengedhetetlen volt egy tesztsorozat a német szalonokban. Több hónapon keresztül naponta 10-15 hajvágást kell végezni, mielőtt az ollóra gyakorolt ​​terhelést megvizsgálnánk. „Nemrég a tesztelők elküldték az ollójukat értékelésre. A nagy várakozás ellenére az eredmény meglepett minket: a kemény folyamatos használat ellenére sem veszített az olló eredeti élességéből. Ezeken a pengéken szinte nem voltak bevágások/karcolások. Ez egyben kevesebb hajkárosodást is jelent.

A fantasztikus eredményért egy „Nano-Powder-Metal” acél felel, amelyet 0,000000001 m méretű legkisebb részecskékből olvasztnak és préselnek össze (ez a hajszélesség kétezredének felel meg). Ennek eredménye ez a leírhatatlan anyagi tulajdonság.

Ezenkívül ezek a tesztollók a vágóél meredekebb szögét mutatták az extrém élesség és a jelentősen jobb vágási kép érdekében. Dr. Kentaro Asakura mérnőke, a Tokiói Egyetem tesztelte és megerősítette mindezeket. Hirokazu Mizutani nem is adhatott volna nagyobb ajándékot a fodrászoknak. Domo arigato!

VICKERS KEMÉNYSÉGI FOKOZAT

A megfelelő hőkezelés nagyobb Vickers keménységet eredményez. A keményebb pengék kevesebb kopást eredményeznek.

A vágókés simasága

Az ACRO Z penge egyenetlensége kisebb, mint 0,0001 mm. Ezeken a pengéken szinte nincsenek bevágások/karcolások. Ez kevesebb hajkárosodást jelent.

A HAJ KERESZTMETSZETE

Majdnem kör keresztmetszetű és sima hajszél vágás után. Ez azt jelenti, hogy nincs roncsolódás a hajon.

Történelmünk

Tokió szívében Hirokazu Mizutani nagyapja, Yorigi Mizutani, mint profi fodrász, egy kis helyen fodrász olló gyártásába kezdett. Számára az akkori piacon elérhető termékek egyszerűen nem voltak elég jók. Kezdetben magának készítette őket. Hamarosan egy kicsi, de minőségi ollógyártó márka  nőtt ki ebből a gyártóüzemből. Megszületett a „Mizutani olló”! Később a nagyapa átadta a gyártást fiának, Motokazu Mizutaninak. Meggyőzték, hogy más vállalatok előgyártójaként dolgozzon a nagyobb kereslet és a nagyobb piac miatt.

Így képes volt teljesen az ollóra és annak minőségére koncentrálni, de hamarosan teljesen elvesztette a kapcsolatot a fodrászokkal. Az ügyfelek nyomása egyre intenzívebbé vált. Ennek eredményeként fokozatosan elvesztette függetlenségét ollógyártóként, és mások beszállítójává vált. Aztán legidősebb fia, Hirokazu Mizutani is érdeklődését fejezte ki apja kézműves vállalkozása iránt. Már egészen fiatalon ismerte a gyártóüzemet –  mondhatni ez volt a játszótere.

Ez az érdeklődés napról napra nőtt. 39 éves korában Hirokazu Mizutani egy feltétellel vette át apja cégét: termékeit maga akarta eladni fodrászoknak! A dizájn és a minőség iránti éhsége óriási volt. Hamarosan a kis cég ollógyártóvá vált, amely Japánban hírnevet szerzett magának a minőségi ollóiról. Három évvel később – 2001-ben – csatlakoztunk a Mizutani Scissors World-höz. Egy közös tokiói barátunk felhívta a figyelmünket Hirokazu Mizutanira. Abban az időben ez a fajta fodrász olló már bennfentes tipp volt Japánban.

Barátunk Hirokazu Mizutanival együtt látogatott meg minket Baden-Badenben, hogy bemutassa ollóját. Észrevehető volt, hogy az ollót márkanév nélkül értékesítették. Hirokazu Mizutani így reagált a meglepetésünkre: „Minek egy márka? Elég, ha az ollónk jó!” Manapság ez elképzelhetetlen! Azt is észrevették, hogy az olló az arányaik miatt nem alkalmas az európai piacra. A vágólapátok túl hosszúak voltak, a szemek túl kicsik. Ennek az az oka, hogy Japánban eltérőek a vágási technikák. Felkeltette érdeklődésünket, és Hirokazu Mizutani mindent tudni akart. Ettől kezdve állandó volt a kommunikáció. Jól ismertük az európai fodrászpiacot, és tudtuk, hogy mire van kereslet, elvégre visszatekinthetünk a japán fodrászatos ollóval kapcsolatos 15 éves tapasztalatra.

Számos német fodrász segítségével, mint például Thorsten Hussfeld, Peter Hartmann, Christian Sieferlinger, Olaf Krebs, Klaus Späth, Marco Budzinski, K.D. Kaiser és még sokan mások, teszteltünk, ellenőriztünk, értékeltünk és kritizáltunk. Minden megjegyzést, legyen az bármilyen kicsi, komolyan vettek. Megkerestük és megtaláltuk az igényeinknek megfelelő acélt és a tökéletes kialakítást. Még Peterli Edina vágya is teljesült egy nemes hengerelt damasztacélból készült ollóra. A mizutani olló már készen állt az európai piacra. A következő éveket a folyamatos innováció jellemezte. Hirokazu Mizutani minden kihívást ragyogóan megoldott, amit elé tártunk. Időközben Mizutani számos iparági díjat kapott a minőségért és a dizájnért Japánban. Németországban még az első napokban voltunk, de mindig oldalirányban gondolkodtunk, és megkérdőjeleztük a munkánkat. Tehát csak idő kérdése volt, hogy az országban élő emberek is tudomást szerezzenek a mizutani ollóról. 2011-ben eljött az idő. A kreatív és innovatív ollókkal teli kollekció forradalmasítja a fodrász olló világpiacát. A németországi fodrászok érdeklődése elsöprő volt, és ollónkat a Salonstar 2011 1. helyére repítette. Azt, hogy ez a győzelem indokolt volt, megerősítette a következő 2012-es év megújult 1. helye. A Hirokazu Mizutani és a velünk szembeni minden várakozást felülmúltak. Itt az ideje, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak a fodrászoknak, akik Mizutanit sztárrá tették.